Van beugel tot lenzen: steeds meer werkgevers verzekeren u tegen zorgkosten

Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers een ambulante zorgverzekering. Een mooie extra, want die verzekering dekt niet alleen het steeds grotere deel van onze medische kosten dat niet meer onder de hospitalisatieverzekering valt maar vaak ook dure tandingrepen. Collega Evelyne Lauwers licht dit verder toe in De Tijd.

Van beugel tot lenzen: steeds meer werkgevers verzekeren u tegen zorgkosten

De hospitalisatieverzekering is intussen ruim verspreid. Meer dan 8 op 10 gezinnen in België hebben zo’n verzekering. In het merendeel van de gevallen loopt die verzekering via de werkgever.

Evelyne Lauwers, general manager bij Vanbreda Risk & Benefits: “De kosten die niet in aanmerking komen voor de hospitalisatieverzekering kunnen worden gedekt door de verzekering voor ambulante kosten. Die verzekering heeft de jongste jaren sterk aan belang gewonnen. In 2011 bood nog maar 14 procent van de bedrijven die klant zijn bij Vanbreda Risk & Benefits zijn personeel een ambulante zorgverzekering aan en twee jaar geleden ging het al om 34 procent. Vandaag is dat aangegroeid tot 43 procent.”

Lees hier het volledige artikel in De Tijd.